MAYBELLINE / L'ORÉAL DANMARK A/S 

PRIVATLIVSPOLITIK

Det er L’Oréals ambition at være en eksemplarisk virksomhed og bidrage til at gøre verden til et smukkere sted. Vi lægger stor vægt på ærlighed og klarhed, og vi er engagerede i at opbygge stærke og vedvarende relationer til vores forbrugere, baseret på tillid og gensidig gavn.  En del af dette engagement indebærer beskyttelse af og respekt for dit privatliv og dine valg. Respekt for dit privatliv er essentiel for os. Derfor fremlægger vi ”Vores løfte om privatliv” og hele vores Privatlivspolitik nedenfor.

VORES LØFTE OM PRIVATLIV

1)     Vi respekterer dit privatliv og dine valg

2)     Vi sikrer os at privatliv og sikkerhed er inkorporeret i alt hvad vi gør

3)     Vi sender dig ikke markedsføringsmateriale, med mindre du har ønsket det. Du kan til enhver tid skifte mening

4)     Vi udbyder eller sælger aldrig dine oplysninger

5)     Vi er engagerede i at beskytte og opbevare dine oplysninger sikkert. Dette indebærer, at vi kun arbejder med betroede samarbejdspartnere

6)     Vi er engagerede i at være åbne og transparente omkring vores brug af dine oplysninger

7)     Vi bruger ikke dine oplysninger i sammenhænge, vi ikke har informeret dig om

8)     Vi respekterer dine rettigheder og prøver altid at imødekomme dine ønsker, så vidt det er muligt, i overensstemmelse med vores eget juridiske og operationelle ansvar.

For uddybende information om vores procedurer vedrørende privatliv, har vi nedenfor angivet hvilke personoplysninger, vi kan modtage direkte fra dig eller gennem din interaktion med os, hvordan vi bruger dem, hvem vi kan dele dem med, hvordan vi beskytter dem og opbevarer dem sikkert, samt dine rettigheder vedrørende dine personoplysninger. Ikke alle situationer vil være relevante for dig. Denne Privatlivspolitik giver dig et overblik over alle potentielle situationer, hvor vi kan interagere med hinanden.

Jo mere du interagerer med os, desto mere lader du os vide, og jo bedre kan vi tilbyde dig skræddersyede tjenester.

Når du deler personoplysninger med os, eller når vi indsamler dine personoplysninger, behandler vi dem i overensstemmelse med denne Politik. Læs venligst denne information og vores Q&A side (hvis nogen) omhyggeligt. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer vedrørende dine personoplysninger, bedes du kontakte os på [email protected].

HVAD FINDER DU I DENNE PRIVATLIVSPOLITIK?

Hvem er vi?

Hvad er personoplysninger?

Hvilke oplysninger indsamler vi fra dig og hvordan bruger vi dem?

Hvordan indsamler eller modtager vi dine oplysninger?

Automatiserede individuelle afgørelser

Profilering

Hvem har adgang til dine personoplysninger?

Hvor opbevarer vi dine personoplysninger?

Hvor lang tid beholder vi dine personoplysninger?

Er mine personoplysninger i sikkerhed?

                Links til tredjeparters websites og login via sociale medier

                Sociale medier og brugergenereret indhold

Dine rettigheder og valg

Kontakt


HVEM ER VI

 

Maybelline er en del af L'Oréal Danmark A/S’ brandportefølje. L'Oréal Danmark A/S er ansvarlig for de personoplysninger du deler med os. Når vi siger ”L’Oréal”, ”os”, ”vores” eller ”vi” er det denne virksomhed, vi refererer til. L’Oréal er den dataansvarlige i henhold til gældende databeskyttelseslovgivning.

L'Oréal Danmark A/S

CVR nr. 70710218

Havneholmen 25

1561 København V 

HVAD ER PERSONOPLYSNINGER?

“Personoplysninger” betyder enhver information eller dele af information, der kan identificere dig enten direkte (fx dit navn) eller indirekte (fx via pseudonymiserede oplysninger, såsom et unikt id.). Det betyder at personoplysninger omfatter oplysninger, som fx e-mail- og postadresse, telefonnummer, brugernavne, profilbilleder, personlige præferencer, indkøbsvaner, brugergenereret indhold, bankoplysninger og oplysninger om dine karakteristika. Det kan også omfatte unikke identifikatorer, som din computers IP-adresse eller din mobile enheds MAC-adresse samt cookies. 

 

HVILKE OPLYSNINGER INDSAMLER VI FRA DIG OG HVORDAN BRUGER VI DEM?

For L’Oréal er du som forbruger centrum i alt hvad vi gør. Vi elsker at høre fra dig, lære dig at kende og skabe og levere produkter, du har glæde af. Vi ved også, at mange elsker at kommunikere med os og derfor er der mange måder, hvorpå du kan dele dine oplysninger med os og hvor vi muligvis indsamler dem.

Hvordan indsamler eller modtager vi dine oplysninger?

Vi kan indsamle eller modtage oplysninger fra dig via vores websites, formularer, apps, enheder, L’Oréals produkt- eller brandsider på sociale medier mv. Nogle gange giver du os oplysningerne direkte (fx når du opretter en konto, når du kontakter os eller når du handler på vores websites/apps og i butikker/skønhedssaloner), nogle gange indsamler vi dem (fx ved at bruge cookies for at forstå, hvordan du bruger vores websites/apps) og nogle gange modtager vi  dine oplysninger fra tredjeparter, eksempelvis andre enheder i L’Oréal-koncernen.

Når vi indsamler dine oplysninger, angiver vi de obligatoriske felter med stjerner. Disse oplysninger er nødvendige at behandle for at::

  • opfylde vores aftale med dig (fx levere de produkter du har købt på vores websites/apps)
  • give dig den service du har ønsket (fx at levere et nyhedsbrev); eller
  • overholde lovkrav (fx ved fakturering).

Hvis du ikke indtaster oplysningerne, i de felter der er markeret med en stjerne, kan det påvirke vores evne til at levere produkterne og tjenesterne.

Vi beskriver nærmere i oversigten nedenfor, og forklarer:

1)     Gennem hvilken interaktion kan dine oplysninger blive afgivet eller indsamlet? Denne kolonne forklarer hvilken aktivitet eller situation du er involveret i, når vi bruger eller indsamler dine oplysninger. Fx, om du gennemfører et køb, tilmelder dig et nyhedsbrev, eller kigger på et website/app.

2)     Hvilke oplysninger kan vi modtage direkte fra dig eller fra din interaktion med os? Denne kolonne beskriver hvilke typer af oplysninger vi kan indsamle om dig, afhængigt af situationen.

3)     Hvordan og hvorfor kan vi bruge dem? Denne kolonne beskriver, hvad vi må gøre med dine oplysninger og formålene med at indsamle dem.

4)     Hvad er retsgrundlaget for at bruge dine personoplysninger? Denne kolonne beskriver grundlaget for, at vi kan bruge dine oplysninger.

Afhængigt af det formål oplysningerne bruges til, kan retsgrundlaget for behandlingen af dine oplysninger være:

  • Dit samtykke
  • Vores legitime interesse, som kan være:
    • Forbedring af vores produkter og tjenester: nærmere bestemt, vores forretningsmæssige interesse i bedre at forstå dine behov og forventninger, og hermed kunne forbedre vores tjenester, websites/apps/enheder, produkter og brands til vores forbrugeres fordel. 
    • Forebyggelse af misbrug: sikre at betaling gennemføres uden svig og misbrug.
    • Sikring af vores værktøjer: sørge for at de værktøjer, der bruges af dig (vores websites/apps/enheder) er sikre, at de virker korrekt og at de løbende bliver forbedret.
    • Opfyldelse af en kontrakt, nærmere bestemt for at levere de tjenester du ønsker fra os
    • En juridisk forpligtelse, hvor en behandling er påkrævet ved lov.


Under hvilke interaktioner kan du give og vi indsamle dine oplysninger? Hvilke oplysninger kan vi modtage direkte fra dig eller fra din interaktion med os? Hvordan og hvorfor kan vi bruge dem? Hvad er retsgrundlaget for at bruge dine personoplysninger?
Oprettelse af konto og administration
Oplysninger indsamlet under oprettelsen af en konto på L’Oréals websites/apps, via et login på sociale medier eller i butikker.
Afhængigt af hvor meget du interagerer med os, kan disse oplysninger være omfattet:
  • Navn og efternavn
  • Køn
  • E-mailadresse
  • Adresse
  • Telefonnummer
  • Billede
  • Fødselsdato eller aldersgruppe
  • Id, brugernavn og kodeord
  • Personlig beskrivelse eller præferencer
  • Ordredetaljer
  • Profil på sociale medier (hvis du bruger login via sociale medier eller deler disse oplysninger med os).
For at:
  • Håndtere dine ordrer
  • Administration af konkurrencer, kampagner, undersøgelser eller konkurrencer du vælger at deltage i
  • Svare på dine spørgsmål og på anden vis kommunikere med dig
  • Tilbyde dig et loyalitetsprogram
  • Gøre det muligt for dig at justere dine præferencer
  • Opfyldelse af en kontrakt
    Levere den ydelse du har ønsket (fx oprettelse af en konto, gennemføre en undersøgelse eller købe et produkt).
  • Sende dig markedsføringsmateriale (hvis du har anmodet om det), der kan være tilpasset din ”profil” (fx baseret på de personoplysninger vi har om dig og dine præferencer).
  • Samtykke
    Sende dig direkte markedsføring.
  • Tilbyde dig personligt tilpassede tjenester baseret på dine karakteristika
  • Overvåge og forbedre vores websites/apps
  • Lave analyser eller samle statistik
  • Sikre vores websites/apps og beskytte dig og os mod misbrug.
  • Legitim interesse
    Sikre at vores websites/apps forbliver sikre, for at beskytte dem mod misbrug og hjælp til at vi bedre kan forstå dine behov og forventninger og hermed forbedre vores tjenester, produkter og brands.
Nyhedsbreve og markedsførings-kommunikation via abonnement Afhængigt af hvor meget du interagerer med os, kan disse oplysninger være omfattet:
  • E-mailadresse
  • Navn og efternavn
  • Personlig beskrivelse eller præferencer
  • Profil på sociale medier (hvis du bruger login via sociale medier eller deler disse oplysninger med os).
For at:
  • Sende dig markedsføringsmateriale (hvis du har anmodet om det), der kan være tilpasset din ”profil” baseret på de personoplysninger vi har om dig og dine præferencer (herunder placering af din foretrukne butik).
  • Samtykke
    Sende dig direkte markedsføring. Samtykket kan altid trækkes tilbage.
  • Udarbejde analyser eller indsamle statistik
  • Legitim interesse
    Skræddersy vores markedsføringsmateriale, vurdere dets effektivitet og sikre, at du får den mest relevante oplevelse og hjælpe os til bedre at forstå dine behov og forventninger og dermed forbedre vores tjenester, produkter og brands.
  • Opretholde en opdateret ”fritagelsesliste”, hvis du har frabedt dig at blive kontaktet.
  • Juridisk forpligtelse
    Opbevaring af dine oplysninger på en ”fritagelsesliste”, hvis du har frabedt dig at modtage mere direkte markedsføring fra os.
Administration af køb og ordrer
Oplysninger indsamlet i købsprocessen på L’Oréals website/apps/sociale medier eller i butik.
Afhængigt af hvor meget du interagerer med os, kan disse oplysninger være omfattet:
  • Navn og efternavn
  • E-mailadresse
  • Adresse (til levering og fakturering)
  • Telefonnummer
  • Personlig beskrivelse eller præferencer
  • Profil på sociale medier (hvis du bruger login via sociale medier eller deler disse personoplysninger med os)
  • Transaktionsoplysninger, herunder købte produkter og placering af butik
  • Betalingsoplysninger
  • Købshistorik.
For at:
  • Kontakte dig med henblik på at færdiggøre din ordre, hvis du har gemt din indkøbskurv eller har produkter i din indkøbskurv, men ikke har gennemført dit køb ved kassen
  • Informere dig, når et produkt du ønsker at købe er på lager
  • Administrere og følge din ordre herunder levering til den adresse du har oplyst
  • Administrere betalingen af din ordre. Bemærk, at betalingsoplysninger (kreditkortnummer/Paypal-oplysninger/bankkontooplysninger) ikke indsamles direkte af os, men af udbydere af betalingstjenester
  • Håndtere enhver kontakt du har med os vedrørende din ordre.
  • Opfyldelse af en kontrakt
    Levere den ydelse du har ønsket (køb).
  • Sikre transaktionerne mod misbrug. Bemærk, at vi bruger en tredjepartsleverandørs løsning til at påvise svig og til at sikre at betalingen gennemføres og er udført af dig eller en person, der er autoriseret af dig
  • Berigelse af din profil, hvis du laver et køb ved hjælp af dine brugeroplysninger
  • Måle tilfredshed
  • Håndtere enhver tvist vedrørende et køb
  • Statistiske formål.
  • Legitim interesse
    Beskytte dig og os mod svigagtige transaktioner og sikre at betaling gennemføres uden svig og misbrug.
Online ”surfing”
Oplysninger indsamlet via cookies eller lignende teknologier (”Cookies”*) som en del af din færden på L’Oréals websites/apps og/eller på tredjeparters websites/apps.
For oplysninger om specifikke cookies, der er placeret via en given website/app, bedes du se Cookieoversigten.
*Cookies er en lille tekstfil, der gemmes på din enhed (computer, tablet eller mobil), når du er på internettet, herunder L’Oréral-koncernens websites.
Afhængigt af hvor meget du interagerer med os, kan disse oplysninger være omfattet:
  • Oplysninger relateret til din brug af vores websites/apps
  • Hvilket site du kom fra
  • Login-oplysninger
  • Sider du har kigget på
  • Videoer du har set
  • Bannere du har klikket på
  • Produkter du har søgt efter
  • Din lokalitet
  • Varighed af dit besøg
  • Produkter du har valgt til din indkøbskurv.
Tekniske oplysninger:
  • IP-adresse
  • Oplysninger om browseren
  • Oplysninger om enheden.
En unik identifikator tildelt hver besøgende og udløbsdatoen for en sådan identifikator.
Vi bruger cookies, hvor det er relevant, sammen med andre personoplysninger du allerede har delt med os (fx tidligere køb, eller om du er tilmeldt vores nyhedsbrev) eller til følgende formål:
  • For at understøtte funktionaliteten af website/apps:
    • Korrekt visning af indhold
    • Danne og huske en indkøbskurv
    • Oprette og huske dit login
    • Tilpasset brugerflade som fx sprog
    • Parametre der er knyttet til din enhed, herunder din skærmopløsning mv.
    • Forbedring af vores websites/apps, fx ved at teste nye idéer.
  • For at sikre, at websitet/app’en er sikker og beskytter dig mod svig eller misbrug af vores websites eller tjenester, fx ved at udføre fejlfinding.
  • Udarbejde statistik:
    • For at undgå, at besøgende bliver optaget to gange
    • For at kende brugernes reaktion på vores reklamekampagner
    • For at forbedre vores tilbud
    • For at vide hvordan du har fundet vores websites/apps.
  • Legitim interesse
    Sikre at vi leverer websites/apps, reklamer og kommunikation der fungerer korrekt og løbende forbedres med cookies, der (i) er afgørende for funktionaliteten af vores websites/apps, (ii) der bruges til at holde vores websites/apps sikre.
  • Levere adfærdsbaseret onlinereklame:
    • For at vise dig onlinereklamer for produkter du kan have interesse i, baseret på din tidligere adfærd
    • For at vise dig annoncer og indhold på sociale medier.
  • At skræddersy vores tjenester til dig:
    • for at sende dig anbefalinger, markedsføring eller indhold baseret på din profil og dine interesser
    • for at vise vores websites/apps skræddersyet til dig, som fx at huske din indkøbskurv eller login, dit sprog, cookies til tilpasset brugerflade (fx parametre knyttet til din enhed, herunder skærmopløsning, præferencer til skrifttype mv.).
  • At tillade deling af vores indhold på sociale medier (knapper til deling, der viser webstedet).
  • Samtykke
    Alle andre cookies. Samtykket kan altid trækkes tilbage.
Kampagner
Oplysninger indsamlet under et spil, konkurrencer, kampagnetilbud, ønsker om prøver, undersøgelser.
Afhængigt af hvor meget du interagerer med os, kan disse oplysninger være omfattet:
  • Navn og efternavn
  • E-mailadresse
  • Telefonnummer
  • Fødselsdato
  • Køn
  • Adresse
  • Personlig beskrivelse eller præferencer
  • Ordredetaljer
  • Profil på sociale medier (hvis du bruger login via sociale medier eller deler disse personoplysninger med os)
  • Andre oplysninger om dig selv du har delt med os (fx via din ”Min konto”-side, ved at kontakte os, eller ved at levere dit eget indhold, som billeder eller en anmeldelse, eller et spørgsmål via chat-funktionen der er tilgængelig på nogle websites/apps, eller ved at deltage i en konkurrence, et spil eller en undersøgelse).
  • For at udføre de opgaver, du har anmodet om, fx at administrere din deltagelse i konkurrencer, spil og undersøgelser, herunder for at imødekomme dine tilbagemeldinger og forslag.
  • Opfyldelse af en kontrakt
    Levere den ydelse du har ønsket.
  • Statistiske formål.
  • Legitim interesse
    Hjælp til at vi bedre kan forstå dine behov og forventninger og hermed forbedre vores tjenester, produkter og brands.
  • Sende dig markedsføringsmateriale (hvis du har anmodet om det).
  • Samtykke
    Sende dig direkte markedsføring. Samtykket kan altid trækkes tilbage.
Brugergenereret indhold
Oplysninger ind-samlet i forbindelse med din indsendelse eller deling af indhold på en af vores sociale medieplatforme eller din accept af vores genanvendelse af indhold du har delt på sociale medieplatforme
Afhængigt af hvor meget du interagerer med os, kan disse oplysninger være omfattet:
  • Navn og efternavn eller alias
  • E-mailadresse
  • Billede
  • Personlig beskrivelse eller præferencer
  • Profil på sociale medier (hvis du bruger login via sociale medier eller deler disse oplysninger med os).
  • Andre oplysninger om dig selv du har delt med os (fx via din ”Min konto”-side, ved at kontakte os, eller ved at levere dit eget indhold, som billeder eller en anmeldelse, eller et spørgsmål via chat-funktionen der er tilgængelig på nogle websites/apps).
  • I overensstemmelse med de specifikke vilkår og betingelser accepteret af dig:
    • At dele din anmeldelse eller dit indhold
    • At reklamere for vores produkter
  • Samtykke
    Genbruge det indhold du har delt online. Samtykket kan altid trækkes tilbage.
  • Statistiske formål.
  • Legitim interesse
    Hjælp til at vi bedre kan forstå dine behov og forventninger og hermed forbedre vores tjenester, produkter og brands.
Brug af apps og enheder
Oplysninger indsamlet på baggrund af din brug af vores apps og/eller enheder
Afhængigt af hvor meget du interagerer med os, kan disse oplysninger være omfattet:
  • Navn og efternavn
  • E-mailadresse
  • Sted
  • Fødselsdato
  • Personlig beskrivelse eller præferencer
  • Billede
  • Karakteristika, herunder hud/hårtype
  • Geografisk lokalitet.
For at:
  • Give dig den ønskede ydelse (fx online-test af vores produkter, købe vores produkter via app’en eller på relaterede web-shops, råd og nyheder om solbeskyttelse, hårplejerutiner mv.)
  • Analysere dine karakteristika og anbefale passende produkter (herunder individuelt tilpassede produkter og anbefalinger til rutiner)
  • Give dig anbefalinger til produkter og rutiner.
Opfyldelse af en kontraktt
Levere den ydelse du har ønsket (herunder, om nødvendigt, forsknings- og innovationsafdelingens analyse af den for tjenesten nødvendige algoritme).
  • Til forskning og innovation af forskere i L’Oréal-koncernen
  • Til overvågning og forbedring af vores apps og enheder
  • Statistiske formål.
  • Legitim interesse
    Altid at forbedre de ønskede produkter og tjenester, der passer dine behov og forventninger og til forsknings- og innovationsformål.
Henvendelser
Oplysninger indsamlet når du stiller spørgsmål (fx gennem vores kundeservice) vedrørende vores brands, produkter og deres brug.
Afhængigt af hvor meget du interagerer med os, kan disse oplysninger være omfattet:
  • Navn og efternavn
  • Telefonnummer
  • E-mailadresse
  • Andre oplysninger om dig selv du har delt med os i forbindelse med din forespørgsel (herunder eventuelt oplysninger om velvære og helbred)
  • At besvare dine henvendelser;
    Forbinde dig med de relevante tjenester, hvor det er nødvendigt.
  • Samtykke
    Behandling af din forespørgsel. Samtykket kan altid trækkes tilbage.
  • Statistiske formål
  • Legitim interesse
    Hjælp til at vi bedre kan forstå dine behov og forventninger og hermed forbedre vores tjenester, produkter og brands.
  • Til kosmetisk overvågning:
    • Overvåge og forhindre uønskede hændelser i forbindelse med brugen af vores produkter
    • Lave undersøgelser vedrørende sikker brug af vores produkter
    • Udføre og følge op på korrigerende eventuelt nødvendige foranstaltninger der træffes.
  • Juridisk forpligtelse
    Overholde juridiske forpligtelser om overvågning af uønskede virkninger af produkter.

Automatiserede afgørelser

Vi bruger tredjepartsleverandørers løsninger med det formål at sikre transaktioner på vores websites/apps/enheder mod svindel og misbrug. Metoden til at opdage bedrageri er fx baseret på simpel sammenstilling, samkøring, gruppering, forudsigelse og påvisning af uregelmæssigheder ved at bruge intelligente programmer og forskellige teknikker til sammensmeltning og sortering af data.

Processen med at undersøge mulig svindel kan være fuldstændig automatiseret, men kan også involvere menneskelig indgriben, hvor en person træffer den endelige afgørelse. Under alle omstændigheder træffer vi rimelige forholdsregler og sikkerhedsforanstaltninger for at begrænse adgang til dine oplysninger.

Som et resultat af processen med at opdage mulig svindel kan du opleve (i) forsinkelse i behandlingen af din ordre/anmodning, mens din betaling bliver gennemgået af os og (ii) begrænset adgang til eller at blive udelukket fra en tjenesteydelse, hvis der identificeres en risiko for svig. Du har ret til, at få adgang til de oplysninger vi baserer vores beslutning på. Se venligst afsnittet ”Dine rettigheder og valg” nedenfor.

Profilering

Når vi sender eller viser personligt tilpasset kommunikation eller indhold, kan vi bruge nogle teknikker der betegnes som ”profilering” (dvs. enhver form for automatisk behandling af personoplysninger, der består i at anvende disse til at evaluere visse personlige aspekter vedrørende en fysisk person, især med henblik på at analysere eller forudsige aspekter vedrørende den fysiske persons personlige præferencer, interesser, økonomiske situation, adfærd, lokalitet, sundhedsoplysninger, pålidelighed eller færden). Det betyder, at vi kan indsamle dine personoplysninger i de forskellige scenarier, der er nævnt i oversigten ovenfor.  Vi centraliserer disse oplysninger og analyserer dem for at kunne vurdere og forudsige dine personlige præferencer og/eller interesser.

Baseret på vores analyse sender eller viser vi kommunikation og/eller indhold, der er skræddersyet til dine interesser/behov.

Under visse omstændigheder har du ret til, at gøre indsigelse mod brugen af dine oplysninger til ”profilering”. Se venligst afsnittet ”Dine rettigheder og valg” nedenfor. 

Hvem har adgang til dine personoplysninger?

Vi kan dele dine personoplysninger i L’Oréal-koncernen for at overholde vores juridiske forpligtelser, for at forhindre svig og/eller sikre vores værktøjer, forbedre vores produkter og tjenester, eller efter at have indhentet dit samtykke til at dele oplysningerne.

Afhængigt af de formål de blev indsamlet til, og kun i det omfang det er nødvendigt, kan L’Oréal-enheder rundt om i verden få adgang til dine personoplysninger, dog i pseudonymiseret form, hvor det er muligt (forhindrer direkte identifikation) og, hvor det er nødvendigt for at levere de ønskede tjenester.

Vi kan også dele dine personoplysninger i pseudonymiseret form (forhindrer direkte identifikation) med forskere fra L’Oréals Forskning & Innovation, herunder dem der er lokaliseret uden for dit land, med henblik på forskning og innovation.

Hvor det er tilladt, kan vi også dele dine personoplysninger, herunder dem der er indsamlet via cookies, mellem vores brands, med henblik på at harmonisere og opdatere de oplysninger du deler med os, for at udføre statistikker baseret på dine karakteristika og skræddersy vores kommunikation.

Besøg venligst L’Oréal-koncernens website for yderligere oplysninger om L’Oréal-koncernen, vores brands og placeringer.

Vi kan dele dine personoplysninger med henblik på markedsføring med tredjeparter eller enheder i L’Oréal-koncernen.

Vi deler kun personoplysninger med tredjeparter med henblik på direkte markedsføring, hvis vi har dit samtykke. Hvis dine oplysninger behandles af en tredjepart, fungerer denne som dataansvarlig og dennes egne vilkår, betingelser og privatlivspolitik vil være gældende. Du bør grundigt gennemgå deres dokumentation før du giver dit samtykke til at videregive dine oplysninger til den pågældende tredjepart.

Dine personoplysninger kan også blive behandlet af vores betroede tredjepartsleverandører på vores vegne.

Vores betroede tredjeparter udfører en række forretningsaktiviteter på vores vegne. Vi giver dem kun de oplysninger, de har behov for til at udføre tjenesten, og vi kræver at de ikke bruger dine personoplysninger til andre formål. Vi gør altid vores bedste for at sikre, at alle tredjeparter vi samarbejder med behandler dine personoplysninger sikkert. Vi kan for eksempel overdrage tjenester, der kræver behandling af personoplysninger, til:  

  • Tredjeparter, der understøtter og hjælper os med at levere digitale- og e-handelstjenester, såsom social listening, lokalisering af butikker, loyalitetsprogrammer, identity management, vurderinger og anmeldelser, CRM, webanalyser og søgemaskiner, kurateringsværktøjer til brugergenereret indhold
  • Annoncering, markedsføring, marketingbureauer, der hjælper os med at levere reklame, markedsføring og kampagner, at analysere deres effektivitet og til at hjælpe os med at administrere din kommunikation og spørgsmål
  • Tredjeparter, der er krævet for at levere et produkt til dig, fx post/forsendelsestjenester
  • Tredjeparter, der understøtter og hjælper os med at levere IT-tjenester såsom udbydere af platforme, hosting-tjenester, vedligehold og support af vores databaser samt vores software og applikationer, der kan indeholde dine personoplysninger (sådanne tjenester kan nogle gange forudsætte adgang til dine oplysninger for at udføre de nødvendige opgaver)
  • Betalingstjenester og udbydere af kreditvurderinger med det formål at vurdere din kreditværdighed og verificere dine oplysninger, hvor dette er en betingelse for at indgå en kontrakt med dig
  • Tredjeparter, der hjælper os med kundeservice og overvågning af uønskede hændelser ved brug af kosmetik.

Vi kan videregive dine personoplysninger til tredjeparter:

  • I det tilfælde, at vi sælger en forretningsenhed eller aktiver, kan vi videregive dine personoplysninger til køberen af en sådan forretningsenhed eller aktiver. Hvis L’Oréal eller en del af dets aktiver erhverves af en tredjepart er personoplysninger om kunderne en af de erhvervede aktiver.  I dette tilfælde er det køberen, der er den nye dataansvarlige og behandlingen af dine personoplysninger sker i henhold til dennes privatlivspolitik.
  • Hvis vi er forpligtede til at offentliggøre eller dele dine personoplysninger for at overholde en juridisk forpligtelse eller for at håndhæve eller anvende vores vilkår for brug/salg eller andre vilkår og betingelser du har accepteret, eller for at beskytte L’Oréals rettigheder, ejendom eller vores kunders og medarbejderes sikkerhed.
  • Hvis vi har dit samtykke til at gøre det. 
  • Hvis vi ved lov må gøre det.

Vi kan videregive dine personoplysninger til vores samarbejdspartnere:

  • Hvis en tjeneste du abonnerer på er lavet af L’Oréal og en samarbejdspartner (fx en co-branded app). I så fald behandler L’Oréal og samarbejdspartneren dine personoplysninger til hver deres formål, og dine oplysninger behandles:
    • af L’Oréal i overensstemmelse med denne Privatlivspolitik
    • af samarbejdspartneren, der også handler som dataansvarlig, på dennes vilkår og betingelser og i overensstemmelse med dennes privatlivspolitik.
    • Hvis du har accepteret at modtage markedsføringsmateriale og kommerciel kommunikation fra en L’Oréal-samarbejdspartner med et aktivt tilvalg (fx via en App, der er brandet af L’Oréal og stillet til rådighed for samarbejdspartnere). I så fald behandler samarbejdspartneren dine personoplysninger og denne handler som dataansvarlig på egne vilkår og betingelser og i overensstemmelse med egen privatlivspolitik.
    • Vi kan dele vores samarbejdspartneres indhold fra de sociale netværk. Hvis du søger på indhold fra sociale netværk på vores websites/apps kan der blive sat en cookie fra et sådant socialt netværk på din enhed. Vi opfordrer dig til at læse cookiepolitikkerne på de relevante sociale netværk for uddybende information.   

Vi udbyder eller sælger ikke dine personoplysninger.

Hvor opbevarer vi dine personoplysninger?

De oplysninger vi indsamler fra dig kan blive overført til, givet adgang fra og opbevaret på en destination uden for det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (”EØS”). De kan også blive behandlet af medarbejdere, uden for EØS, der arbejder for os eller en af vores tjenesteudbydere.

 

L’Oréal overfører kun personoplysninger uden for EØS på en sikker og lovlig måde. Da ikke alle lande har lovgivning om brug og overførsel af personoplysninger, tager vi de fornødne skridt for at sikre at tredjeparter overholder forpligtelserne i denne Politik. Disse skridt kan omfatte gennemgang af tredjeparters privatlivspolitikker og sikkerhedsstandarder og/eller indgåelse af passende kontrakter (baseret på EU-kommissionens skabelon, der er tilgængelig her.

Kontakt os venligst for yderligere information, som beskrevet under ”Kontakt” nedenfor. 

Hvor lang tid opbevarer vi dine personoplysninger?

Vi opbevarer kun dine personoplysninger så længe vi har brug for dem til det formål, de er indsamlet til, for at imødekomme dine behov eller for at overholde vores juridiske forpligtelser.

For at fastsætte slettefristen for dine oplysninger, ser vi på følgende kriterier:

  • Når du køber produkter eller tjenester, opbevarer vi dine personoplysninger i hele vores kontraktforhold
  • Når du deltager i en kampagne, opbevarer vi dine personoplysninger i kampagnens løbetid
  • Når du kontakter os med en forespørgsel, opbevarer vi dine personoplysninger i den tid det er nødvendigt for behandlingen af din forespørgsel
  • Når du opretter en konto, opbevarer vi dine personoplysninger indtil du anmoder om at få dem slettet eller efter en periode uden aktivitet (ingen aktiv interaktion med brands) defineret i overensstemmelse med lokale regler og vejledninger
  • Når du har givet samtykke til direkte markedsføring, opbevarer vi dine personoplysninger indtil du afmelder dig eller anmoder om at blive slettet, eller efter en periode uden aktivitet (ingen aktiv interaktion med brands) defineret i overensstemmelse med lokale regler og vejledninger
  • Når der sættes cookies på din computer, opbevarer vi dem så længe det er nødvendigt for at opnå deres formål (fx i løbetiden for en indkøbskurv-cookie eller en session-cookie) og i en defineret periode i overensstemmelse med lokale regler og vejledninger.

Vi kan beholde nogle personoplysninger for at overholde vores juridiske og regulatoriske forpligtelser samt for at udøve vores rettigheder (fx at fremsætte vores krav ved en domstol) eller til statistiske eller historiske formål.

Når vi ikke længere har behov for at bruge dine personoplysninger fjernes de fra vores systemer og registre eller bliver anonymiseret, så du ikke længere kan identificeres ud fra dem.

Er dine personoplysninger i sikkerhed?

Vi er forpligtede til at opbevare dine personoplysninger sikkert og træffe alle rimelige forholdsregler hertil. Vi kræver ved kontrakt, at betroede tredjeparter, der behandler dine personoplysninger på vegne af os, gør det samme. 

Vi gør altid vores bedste for at beskytte dine personoplysninger og når vi har modtaget disse, har vi strenge procedurer og sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre uautoriseret adgang. Da overførsel af informationer ikke er fuldstændig sikkert, kan vi ikke garantere sikkerheden for de af dine oplysninger, der sendes til vores side. Således er enhver overførsel på egen risiko.

Links til tredjeparters sider og login via sociale medier

Vores websites og apps kan fra tid til anden indeholde links til og fra vores samarbejdspartneres netværk, annoncører og tilknyttede virksomheder. Hvis du følger et link til en af disse websites, skal du være opmærksom på, at disse sider har deres egne privatlivspolitikker og at vi ikke er ansvarlige eller står til ansvar for disse politikker. Gennemgå venligst politikkerne inden du sender personoplysninger til disse sider.

Vi kan også tilbyde dig muligheden for at bruge dit login fra et socialt medie. Hvis du gør det, skal du være opmærksom på, at du, afhængigt af dine indstillinger på det sociale medie, deler dine profiloplysninger med os. Se venligst det relevante medies platform og gennemgå dets privatlivspolitik for at forstå hvordan dine personoplysninger deles og bruges i denne sammenhæng.

Sociale medier og brugergenereret indhold

Nogle af vores websites og apps giver brugere mulighed for at dele deres eget indhold. Husk, at indhold der lægges ud på en af vores sociale medieplatforme kan ses af offentligheden og du bør derfor være forsigtig med at dele visse personoplysninger, fx finansielle oplysninger eller oplysninger om din adresse. Vi er ikke ansvarlige for handlinger foretaget af andre personer, hvis du har delt personoplysninger på en af vores sociale medieplatforme og vi anbefaler, at du ikke deler sådanne oplysninger.

DINE RETTIGHEDER OG VALG

L’Oreal respekterer retten til privatliv: det er vigtigt at du er i stand til at have kontrol over dine egne personoplysninger. Du har følgende rettigheder: 



Dine rettigheder Hvad betyder det?
Retten til at blive informeret Du har ret til at modtage klare, gennemsigtige og letforståelige oplysninger om, hvordan vi bruger dine personoplysninger og om dine rettigheder. Derfor giver vi dig oplysningerne i denne Politik.
Retten til indsigt Du har ret til at få indsigt i de personoplysninger vi behandler om dig (med vise begrænsninger).

Vi kan opkræve et rimeligt gebyr baseret på de administrative omkostninger, der er forbundet med at tilvejebringe oplysningerne.

Anmodninger der tydeligt er ugrundede, overdrevne eller gentagne, besvares ikke med sikkerhed.

For at gøre dette, bedes du kontakte os på nedenstående kontaktdetaljer.
Retten til berigtigelse Du har ret til at få dine personoplysninger rettet, hvis de er ukorrekte eller forældede og/eller fuldstændiggjort, hvis de er ufuldstændige.
For at gøre dette bedes du kontakte os på nedenstående kontaktdetaljer. Hvis du har en konto, kan det være nemmere at rette dine egne oplysninger via din ”Min konto”-funktion.
Retten til at blive slettet/retten til at blive glemt I nogle tilfælde har du ret til at få dine personoplysninger slettet. Bemærk, at dette ikke er en absolut rettighed, da vi kan være juridisk forpligtet eller have legitime grunde til at opbevare dine personoplysninger.
Hvis du ønsker, at vi sletter dine personoplysninger, bedes du kontakte os på nedenstående kontaktdetaljer.
Retten til at modsætte sig direkte markedsføring, herunder profilering Du kan til enhver tid afmelde dig eller fravælge vores direkte markedsføring.
Det er nemmest at gøre dette ved at klikke på “Afmeld”-linket i enhver e-mail eller kommunikation vi sender til dig. Ellers kan du kontakte os via nedenstående kontaktdetaljer.
Hvis du ønsker at modsætte dig enhver profilering, bedes du kontakte os på nedenstående kontaktdetaljer.
Retten til at trække sit samtykke tilbage, til enhver tid, for behandling af oplysninger der er baseret på samtykke Du kan trække dit samtykke, til at vi behandler dine personoplysninger, tilbage når en sådan behandling er baseret på samtykke. Trækkes samtykket tilbage berører det ikke lovligheden af behandling, baseret på samtykke, før samtykket er trukket tilbage.
Vi henviser til tabellen i afsnittet ”Hvilke oplysninger indsamler vi fra dig og hvordan bruger vi dem?”, særligt kolonnen ”Hvad er retsgrundlaget for at bruge dine oplysninger?” for at identificere hvor vores behandling er baseret på samtykke.
Hvis du ønsker at trække dit samtykke tilbage, bedes du kontakte os på nedenstående kontaktdetaljer.
Retten til at gøre indsigelse mod behandling baseret på legitime interesser Du kan til enhver tid modsætte dig vores behandling af dine personoplysninger, når en sådan behandling er baseret på legitime interesser. Vi henviser til tabellen i afsnittet ”Hvilke oplysninger indsamler vi fra dig og hvordan bruger vi dem?”, særligt kolonnen ”Hvad er retsgrundlaget for at bruge dine oplysninger?” for at identificere hvor vores behandling er baseret på legitime interesser.
For at gøre dette, bedes du kontakte os på nedenstående kontaktdetaljer.
Retten til at indgive en klage til en tilsynsmyndighed Du har ret til at kontakte databeskyttelsesmyndigheden for at indgive en klage over L’Oréals databeskyttelses- og privatlivspraksis:
Datatilsynet
Borgergade 28, 5.
1300 København K
Du er velkommen til at kontakte os på nedenstående kontaktdetaljer, inden du indgiver en klage til Datatilsynet.
Retten til dataportabilitet Du har ret til at flytte, kopiere eller videregive oplysninger fra vores database til en anden. Dette gælder kun oplysninger du har delt, hvor behandlingen er baseret på en kontrakt eller dit samtykke og hvor behandlingen foretages automatisk. Vi henviser til tabellen i afsnittet ”Hvilke oplysninger indsamler vi fra dig og hvordan bruger vi dem?”, særligt kolonnen ”Hvad er retsgrundlaget for at bruge dine oplysninger?” for at identificere hvor vores behandling er baseret på opfyldelse af en kontrakt eller på samtykke.
For yderligere oplysninger, bedes du kontakte os på nedenstående kontaktdetaljer.
Retten til begrænsning Du har ret til at anmode om begrænsning af vores behandling af dine personoplysninger. Denne rettighed indebærer, at vores behandling af dine oplysninger er begrænset, så vi kan opbevare dem men ikke behandle dem yderligere.
Dette gælder ifølge Persondataforordningen, hvis følgende forhold gør sig gældende:
  • rigtigheden af personoplysninger bestrides af den registrerede (dvs. dig) i en periode, hvor den dataansvarlige har mulighed for at fastslå, om personoplysningerne er korrekte
  • behandlingen er ulovlig og den registrerede (dvs. dig) modsætter sig sletning af personoplysningerne og anmoder i stedet om, at behandlingen af dem begrænses
  • den dataansvarlige (dvs. L’Oréal) har ikke længere brug for personoplysningerne til behandlingen, men de er nødvendige for at et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares af den registrerede
  • den registrerede (dvs. dig) har gjort indsigelse mod behandling, der er baseret på den dataansvarliges legitime interesser, og behandlingen begrænses i en periode mens det kontrolleres om den dataansvarliges legitime interesser går forud for den registreredes legitime interesser.
Hvis du ønsker at anmode om begrænsninger, bedes du kontakte os på nedenstående kontaktdetaljer.
Retten til at deaktivere cookies Du har ret til at deaktivere cookies. Indstillingerne i internetbrowsere er som regel sat op til automatisk at acceptere cookies, men du kan nemt justere det ved at ændre indstillingerne i din browser.
Mange cookies har til formål at forbedre brugervenligheden eller funktionaliteten af websites/apps. Derfor kan deaktivering af cookies muligvis forhindre dig i at bruge bestemte dele af vores websites/apps, som beskrevet i vores Cookieoversigt.
Hvis du ønsker at begrænse eller blokere alle cookies, der sættes på vores websites/apps (hvilket kan forhindre dig i at bruge bestemte dele af vores side), eller andre websites/app, kan du gøre dette via dine browserindstillinger. ”Hjælp”-funktionen i din browser, kan guide dig. For yderligere information henvises til følgende link: http://www.aboutcookies.org/

For at imødekomme din anmodning, kan vi kræve dokumentation på din identitet.

KONTAKT

Skulle du have spørgsmål til eller bekymringer omkring hvordan vi behandler og bruger dine personoplysninger eller ønsker du at udøve nogle af dine rettigheder, som beskrevet ovenfor, bedes du kontakte os på:

L’Oréal Danmark A/S

Havneholmen 25

1561 København V Denmark

+45 80 20 06 07

[email protected]

Du kan også kontakte vores Databeskyttelsesrådgiver (DPO) på [email protected] 


MAYBELLINE / L’OREAL DANMARK A/S

COOKIEOVERSIGT

HVAD ER COOKIES?

Cookies er små tekstfiler, der gemmes på din enhed (computer, tablet eller mobil) når du er på internettet, herunder på L’Oréal-koncernens websites. For flere oplysninger, se venligst følgende link: http://www.aboutcookies.org.

 

DEAKTIVERING AF COOKIES

Du kan nemt ændre på indstillingerne i din browser og i den forbindelse aktivere eller deaktivere cookies. Se venligst Hjælp-funktionen i din browser ved behov.

Mange cookies bruges til at forbedre brugervenligheden eller funktionaliteten på websites og i apps. Derfor kan deaktiveringen af cookies forhindre dig i at bruge bestemte dele af vores websites/apps, som beskrevet i nedenstående Cookieoversigt.  


COOKIETYPE FORMÅL NAVN PÅ COOKIE HVAD SKER DER, HVIS JEG IKKE AKTIVERER DEM?
Strengt nødvendige cookies Strengt nødvendige cookies Nødvendige for at websitet kan fungere. De er normalt kun sat som svar på handlinger foretaget af dig, hvilket svarer til en anmodning om en tjeneste, fx justering af dine privatlivsindstillinger, log-in eller udfyldelse af formularer. Disse cookies kan ikke deaktiveres.
Funkitionelle cookies Funktionelle cookies At give forbedret funktionalitet og personlig tilpasning.

De kan være sat af os eller tredjeparter, der leverer tjenester til vores side.
Nogle eller alle af disse tjenester fungerer muligvis ikke korrekt.
Session-cookies Session-cookies gør det muligt for det website du besøger, at holde styr på din færden fra side til side, så du ikke bliver bedt om de samme oplysninger du allerede har givet til websitet.

De bliver automatisk slettet, når du lukker din browser.
Hver gang du åbner et nyt website vil serveren, hvor den pågældende side er gemt behandle dig som en helt ny besøgende.
Cookies på sociale medier
  • At dele indhold med dine venner og netværk via en række tjenester fra sociale medier vi har tilføjet vores website
  • At følge/like vores sider ved at bruge disse værktøjer på sociale medier.
De kan følge din browser på tværs af andre sider og sammensætte en profil baseret på dine interesser. Dette kan påvirke indholdet og meddelelserne du ser på andre websites du besøger.
Du kan muligvis ikke bruge eller se disse delingsværktøjer og følge/like vores sider ved at bruge værktøjer på sociale medier.
Targeting- og markedsføringscookies Markedsføringscookies De indsamler data for at vise dig målrettede reklamer. De tillader også, at begrænse antallet af meddelelser du vil blive vist. Disse cookies tillader også at måle resultaterne af vores reklamekampagner, fx de sider der er besøgt før vores. facebook.com;
  • datr
  • fr
  • lu
google.com;
  • APISID
  • SSID
  • NID
  • PREF
  • SID
  • SAPISID
  • HSID
doubleclick.net;
  • id
  • Du vil ikke blive vist meddelelser med reklame fra os. Du kan muligvis ikke drage fordel af tilbud målrettet vores medlemmer,
  • eller, indholdet af markedsføringen vil ikke være målrettet. Du vil derfor modtage tilbud, der er mindre attraktive for dig.
Targeting-cookies At tillade vores samarbejdspartnere at sammensætte en profil af dine interesser og vise dig relevante annoncer på andre sider.
De virker ved unikt at kunne identificere din browser og din enhed.
Du vil stadig se reklamer på vores samarbejdspartneres sider, men det vil ikke være målrettet.
Statistik- og performancecookies Statistik-cookies At tælle besøg på siden og trafikkilder, så vi kan måle og forbedre ydeevnen på vores website ved hjælp af en tjeneste fra Google Analytics.
  • sc_expview
  • cookiesession1
  • _gid
  • _ga
  • SC_ANALYTICS_GLOBAL_COOKIE
Vi vil ikke være i stand til at overvåge og måle ydeevnen af vores website, hvilket kan resultere i en brugeroplevelse af lavere kvalitet.
Performanc-cookies At tælle besøg og trafikkilder til at måle og forbedre ydeevnen på vores website.
At vide, hvilke sider der er mest og mindst populære, samt se hvordan besøgende færdes på siden.
Vi vil ikke vide, hvornår du har besøgt vores website, og vi vil ikke være i stand til at overvåge dets ydeevne, hvilket kan resultere i en brugeroplevelse af lavere kvalitet.
Oops, it looks like you're not logged in! Please Or create an account.