GENKEND TEGNENE

ALL

 1. mny-brave-together-image-frame

  HVAD ER MENTAL SUNDHED

  God mental sundhed er defineret som en tilstand af trivsel hvori enhver kan realisere sit eget potentiale, kan håndtere den normale mængde stress i en hverdag, kan arbejde produktivt og udbytterigt samt er i stand til at bidrage til fællesskabet. (Kilde: Verdenssundhedsorganisationen WHO). 

  Psykiske udfordringer rammer alle uanset alder og baggrund og kan opstå som et resultat af oplevelser vi har haft. Men de kan også opstå uden at det nemt kan identificeres hvorfor. Man kan føle sig ensom eller have et lavt selværd der gør det svært at være positiv i hverdagen. Uanset hvilke udfordringer der er tale om, hjælper det altid at få nogen at tale med.

 2. practiceselfcare-image-border2

  HVAD ER ANGST?

  Alle kan opleve angst i løbet af livet. Men når symptomerne er overvældende og konstante - og ofte påvirker din hverdag - kan det være en angstlidelse som man bør søge hjælp til at håndtere. https://headspace.dk/

 3. practiceselfcare-image-border1

  HVORDAN SER DEPRESSION UD?

  Hvis du har depressive tendenser eller lider af egenlig depression, har du ofte tilbagevendende og voldsomme perioder med tydelige humørskift, ændringer i tankeprocesser og mangel på motivation. Symptomerne vil vare i længere perioder - mindst to uger. Ændringerne i dine tankeprocesser er ofte negative tanker og måske en følelse af håbløshed. Depressive tendenser kan også påvirke din søvn og energi samt din appetit eller vægt. https://headspace.dk/

 4. practiceselfcare-image-border3

  10 ALMINDELIGE TEGN PÅ PSYKISKE UTFORDRINGER

  Tegn på angst og depression ser forsøger ud på alle og påvirker vores hverdag forskelligt. De har deres egne unikke symptomer, men de kan også overlappe på tværs af hinanden. For nogen kan der blot være tale om en kortere periode i livet, mens det for andre kan udvikle sig over længere tid. Alligevel er der nogle almindelige tegn som du kan holde øje med. Tegnene kan hjælpe dig til at forstå om du eller en du holder af måske kæmper med angst eller depressive tendenser samt hvornår det er tid til at søge hjælp.

1. DU FØLER DIG MEGET TRIST ELLER TILBAGETRUKKEN I MERE END TO UGER

2. DU FORSØGER AT SKADE DIG SELV, HAR TANKER OM SELVMORD ELLER PLANLÆGGER DET.

3. DU HAR ET VOLDSOMT BEHOV FOR AT TAGE RISICI SOM ER UDE AF KONTROL OG SOM KAN RESULTERE I SKADE PÅ DIG SELV ELLER ANDRE.

4. DU HAR EN PLUDSELIG OG OVERVÆLDENDE FRYGT UDEN EN ÅBENLYS GRUND, NOGLE GANGE MED HJERTBANKEN, FYSISK UBEHAG ELLER VEJRTRÆKNINGSBESVÆR

5. DU OPLEVER ET TYDELIGT VÆGTTAB ELLER -ØGNING

6. DU SER, HØRER ELLER TROR TING DER IKKE ER RIGTIGE

7. DU HAR ET OVERDREVENT FORBRUG AF ALKOHOL ELLER STOFFER

8. DU HAR DRASTISKE SKIFT I HUMØR, OPFØRSEL, PERSONLIGHED ELLER SØVNMØNSTRE

9. DU OPLEVER ET EKSTREMT BESVÆR MED AT KONCENTRERE DIG ELLER SIDDE STILLE

10. DU BEKYMRER DIG MEGET ELLER HAR EN VOLDSOM FRYGT SOM STÅR I VEJEN FOR DINE DAGLIGE AKTIVITETER

Hoppsan, det ser ut som att du inte har loggat in! Vänligen logga in eller skapa ett nytt konto. Or skapa ett nytt konto.