ALL

LÆR AT HÅNDTERE NÅR LIVET GØR ONDT - DET ER VIGTIGT AT TALE OM MENTAL SUNDHED

Maybelline har forpligtet sig til at være med til at afstigmatisere psykiske udfordringer og ønsker at være med til at dele forskellige tilgange som kan gøre det nemmere at navigere i de svære samtaler samt til at søge hjælp når livet gør ondt. Hos Maybelline opfordrer vi til mere åbenhed og støtte, da mange som lever med ensomhed, lavt selværd samt angst og depressive tendenser ofte ikke føler sig trygge ved at tale med deres venner og familie omkring deres oplevelser.

Men før du beslutter dig for at hjælpe en person med en psykisk udfordring, bør du spørge dig selv om du føler dig klar og om du kan skabe de rette omgivelser. Herunder giver vi dig nogle gode råd til hvordan du kan tale om mental sundhed.
Headspacelogo

Har du brug for nogen at tale med?

''Hos headspace kan du altid dele dine tanker med en af vores rådgivere – helt gratis og anonymt.
Det er helt normalt at have hovedet fyldt af tanker og at opleve, at livet ikke altid går helt som du gerne vil. Hos headspace står vores dør åben over hele landet, når du har brug for nogen at tale med. 

Er du mellem 12-25 år, så kan du helt gratis og anonymt booke en samtale i et af vores 28 centre – lige så mange gange du vil.

Har du noget som du synes er svært? Har du brug for at sige nogle ting højt – måske ting der er vanskelige at dele med andre? – Eller har du bare brug for at få lettet hjertet? Intet er for stort eller småt til at kontakte headspace. Du kan også chatte med os eller booke en videosamtale. Du bestemmer.

Ingen unge skal mistrives!
Du er ekspert i dit eget liv, og det er dig, der bestemmer, hvad vi skal tale om. Vi kan hjælpe dig til at sætte ord på det, der er svært, og sammen kan vi bryde gamle tankemønstre og se hverdagen på en ny måde.

I headspace har vi hver uge hundredvis af samtaler med unge, der ofte føler, at de står alene med deres  tanker og problemer. Vi ved at de her tanker og udfordringer ikke bare går væk af sig selv, og vi står klar til at hjælpe dig med at finde vej igennem dem.

Der er ingen ventetid, og alt foregår på dine præmisser. Kort sagt, du bestemmer, hvad vi skal tale om. Se mere her: https://headspace.dk/tal-med-os/#chat-med-os

Du kan være helt anonym – og vi passer på dig
Vi er ikke et behandlingstilbud, men et sted, hvor de unge har nogen at tale med. Vores erfaringer viser, at ofte er gode samtaler nok, men i ca et ud af fem rådgivningsforløb er der behov for, at vi brobygger til andre tilbud. Det kan fx være til andre frivillige organisationer til behandlingstilbud eller mere specialiserede tilbud.

Vi laver brobygning når der er behov for mere eller andet end hvad vi kan hjælpe med i headspace. Det er derfor en stor del af arbejdet i alle headspace-centrene at kende og holde kontakt til andre tilbud både i din kommune, i din region og i andre frivillige organisationer.

Desuden har vi tavshedspligt, så alt, hvad du fortæller, bliver mellem os. Vi deler aldrig din historie med andre uden for headspace. Men vi har også underretningspligt. Så hvis du er under 18 år og fortæller os noget, som gør os særligt bekymrede, er vi forpligtede til at sige det videre til kommunen.

Det kan fx være, hvis du fortæller, at du er udsat for vold, har selvmordstanker, eller hvis dine forældre drikker og derfor ikke kan passe ordentligt på dig.

Vigtigst af alt, så er headspace dit safespace. Og du er altid velkommen. Få støtte og se mere på  hjemmesiden her: https://headspace.dk/

headspace er frivilligbåret. Det betyder, at vi over hele landet har over 600 frivillige ungerådgivere, der sidder klar til at tale med dig. Fordi de har lyst og fordi det giver mening for dem. De har allesammen været igennem vores headspace uddannelse, der ruster alle frivillige til den gode samtale. Derfor vil der heller ikke være forskel på rådgivningen lige meget, hvilket af vores centre, du kommer i.''

Headspace tilbyder gratis online support til alle.

Få hjælp her

Hoppsan, det ser ut som att du inte har loggat in! Vänligen logga in eller skapa ett nytt konto. Or skapa ett nytt konto.